Coaching by Peter

Coaching en intervisie

Gevestigd te Deventer

Over Peter

Ik ben Peter de Haan. Ik ben 52 jaar, woon in Deventer, getrouwd, 2 zoons en een hond. Ik ben werkzaam als inspecteur bij de overheid waarbij ik coach en intervisiegroepen begeleid als 2e beroep. Daarnaast coach ik vanuit mijn eigen praktijk. Ik ben hiervoor werkzaam geweest als coördinator bij het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers en als P&O-er bij een Universiteit. Ik heb een HBO personeel en arbeid opleiding afgerond, vervolgens een opleiding Bedrijfskunde en heb ik een Post-HBO registeropleiding tot Practitioner Coach afgerond. Om te mogen coachen bij de overheid heb ik een zij-instroom traject gevolgd dat is afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Tevens heb ik een opleiding afgerond tot burn-out coach. Ook voor het begeleiden van intervisiebijeenkomsten heb ik opleidingen gevolgd.


Enkele jaren geleden ben ik erg ziek geweest. Het is lichamelijk slecht met me gegaan en vervolgens is het ook mentaal slecht gegaan omdat ik er niet meer kon zijn voor mezelf, mijn gezin en mijn werk. Ik heb veel dingen moeten aanpassen in mijn leven en ik moet nog steeds elke dag goed afwegen wat ik wel en niet kan doen vanwege blijvende beperkingen. Ik heb daarbij oude gebruiken, opvattingen en overtuigingen aan de kant moeten zetten. Dat was pijnlijk, vergde moed, kostte kracht en energie.

 

Het resultaat is dat ik nu sta waar ik nu sta met andere kansen en mogelijkheden. Ik sta sindsdien anders in het leven. Ik hecht bijvoorbeeld meer waarde aan verbondenheid met mensen om mij heen en vind andere dingen, waaronder materiële zaken, minder belangrijk. Het heeft er ook toe geleid dat ik graag dieper in gesprek ga met mensen en hun wil ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Ik ben dan ook blij dat ik met goed gevolg mijn coachopleiding heb afgerond en dat ik nu mijn passie, het begeleiden van mensen bij hun ontwikkeling, door coaching en intervisiebegeleiding mag uitvoeren. Ik nodig je voor je coachings- en intervisievragen dan ook van harte uit om nader kennis te maken.

 

Groeten Peter.